1999 yılında Mersin’de dünyaya geldi. İlk müzik eğitimini ailesinden aldı. 2006 yılında Can Çoker ile Mersin Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda piyano çalışmalarına başladı. 2014 yılında Misha Dacic’in sınıfına katıldı. 2020 yılında Aslı Demirağ’ın sınıfından mezun oldu.

Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Senfoni Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası ile solist olarak konserler verdi. 2017, 2018 ve 2020 yıllarında düzenlenen Akdeniz Oda Müziği Yarışması’nda değişik gruplarla birincilik, ikincilik ve mansiyon ödülleri kazandı. 2017‘de Adnan Saygun Piyano Yarışmasında Birincilik ödülünü paylaştı. 2019 yılında İstanbul’da düzenlenen Faruk Erengönül Piyano Yarışması’nda İkincilik ödülü aldı. Türkiye Gençlik Senfoni Orkestrası’nın seçmelerini iki kez kazanarak, yurt dışı turnelerinde yer aldı.

İdil Biret, Gülsin Onay, Emre Elivar, Muhittin Dürrüoğlu, Tamara Atschba ve Wolfram Schmitt-Leonardy’nin masterclasslarına katılan Akalın, çalışmalarına Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Yüksek Lisans programında Gökhan Aybulus ile devam ediyor.