resim-heykel-muzesi

Süreli Sergi

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde, müzenin ikinci süreli sergisi için hazırlıklar sürüyor. “Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler” başlığını taşıyan sergide natürmortlar başta olmak üzere yeme içme temasının işlendiği resim ve heykeller izleyiciyle buluşacak.

Serginin küratörlüğünü, Müzenin kurucu küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstlenirken, tasarımı ise PATTU Mimarlık’a ait. İrepoğlu, aynı zamanda sergiyle aynı adı taşıyan bir de kitabın hazırlığını üstlendi.

Sergide, 150’den fazla Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’na ait eserin yanı sıra, çok sayıda saygın koleksiyoner ve kurumdan ödünç alınan 50’ye yakın eserle birlikte 90 sanatçıya ait 200’ü aşkın sanat eseri görülebilecek.

Yeme içme temasını merceğine alan sergide, “Cömert Doğa” temasıyla başlayıp, natürmortlar, ürünlerin sunulduğu pazar yeri, manav, fırın, dükkan ve sokak satıcıları, balıklar ve balıkçılar, su, yiyecek hazırlıkları, sofralar, lokantalar ve kahvehaneler gibi bölümler işleniyor. Temalara dağılmış sergi odalarında sanat eserlerine, İstanbul’un Resmi sergisinden de alışageldiğimiz üzere şiirler de eşlik ediyor.

Esinlerini verimli topraktan ve denizden; meyvelerden, sebzelerden, balıklardan, onlardan oluşan gıdalardan ve sofralardan alan sanatın açılımlarını görebileceğiniz sergi, 28 Eylül’den itibaren Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde.