Okul Gruplarına Atölyeler
2007 yılında açılan Müze, 2011’den bu yana çocuk ve gençlere yönelik ücretsiz eğitim atölyeleri düzenlemektedir. Atölyeler ağırlıklı olarak tasarruf bilincinin oluşturulmasına yöneliktir. Farklı yaş gruplarından çocukların ve gençlerin ülkemizin sosyal ve iktisadi tarihiyle ilgili temel kavram ve gelişmeleri öğrenerek farkındalık kazanması hedeflenmektedir.
Anasınıfı, ilkokul ve ortaokul seviyeleri için hazırlanan programlar, Müze’nin kalıcı koleksiyonunu keşfetmeye yönelik sergi turu ile birleştirilen atölye çalışmalarından oluşmaktadır. Ayrıca lise ve üniversite gruplarına yönelik rehberli sergi turları düzenlenmektedir. Okul rezervasyonları için başvuru sırasına göre dönüş yapılmaktadır. Başvurunuzda tüm bilgileri ilettiğinizden emin olunuz.
Rezervasyon talebiniz, Müze tarafından başvuru sırasına göre değerlendirilir. Müze, uygun tarih ve saat bilgisini vermek için sizinle 7-10 gün içinde telefon ya da e-posta yoluyla iletişime geçer. Uygun olan tarih ve saat üzerinden okulla mutabık kalınır ve onay maili gönderilir. Etkinlik gününden bir hafta önce teyit için arama yapılır.
Gezi başlamadan mail yoluyla paylaşılan izin belgesini ve etkinliğe katılan öğrenci isim listesini eğitmene teslim etmenizi rica ederiz. İzin belgesinin her grup için ayrıca düzenlenip okul müdürü ve o gün gelecek öğretmenler tarafından imzalanması gerekmektedir. Müze’de bekleme alanı olmadığından her grup kendi rezervasyon saatinde kabul edilebilmektedir. Sizin ve rezervasyonlu diğer grupların programlarının aksamaması için etkinlik saatinden 10 dakika öncesinde Müze’de olmanızı rica ederiz.
Müze Hatıram
Ana sınıfı (5-6 Yaş) ve 1. Sınıf
60 dk.
Müzemizin birbirinden eğlenceli bölümlerini eğitmen eşliğinde gezen çocuklar, bankacılık nesnelerini eski-yeni, geçmiş-gelecek ve benzerlik-farklılık kavramları üzerinden inceler. Keşfettikleri nesne ve mekânları, bilmece-bulmaca oyunuyla pekiştiren çocuklar müze hatıralarıyla atölyeden ayrılır.
Kontenjan: 48
Dünyanın Parası
2-7. Sınıf
60-75 dk.
Paranın tarihinin ve paranın üzerindeki simgelerden yola çıkarak paraların özelliklerinin keşfedildiği, Türkiye ve çeşitli dünya ülkelerinin paralarının tanıtıldığı bir genel kültür atölyesidir. Katılımcılar, Türk Lirasının güvenlik özellikleri, Türk Lirası üzerinde yer alan kişiler ve sembolleri yakından tanır, paranın üretimi hakkında bilgi sahibi olur ve dünyadaki farklı para tasarımlarını inceler. Öğrendiklerini interaktif bir sunum eşliğinde pekiştiren katılımcılar, atölyeden kendi para tasarımlarını hazırlayarak ayrılır.
Kontenjan: 48
Eskiden Yeniye
2-4. Sınıf
60-75 dk.
Müzeyi gezen öğrenciler geçmişten bugüne iletişimin yapı taşlarını öğrenir ve iletişim araçlarını keşfeder. Katılımcılar 10*15 cm boyuttaki kartpostallarını keçeli boyalarla renklendirir. Dönem pulları replikalarıyla destekledikleri kartpostal tasarımlarını tamamlayarak atölyeden ayrılır.
Kontenjan: 48
Tasarruf Kutum
2-4. Sınıf
60-75 dk.
Müzeyi gezen öğrenciler tasarruf kavramını irdeler. Tasarrufun bir devletin kuruluşundaki katkısını tarihte bir yolculuğa çıkarak keşfeder. Geçmişten bugüne kumbara örneklerini inceleyen öğrenciler kendi kumbaralarını tasarlayarak atölyeden ayrılır.
Kontenjan: 48
Afişte Tasarruf Var
5-7. Sınıf
60-75 dk.
Müze gezisiyle Türkiye İş Bankası’nın kuruluşundan bugüne Banka’nın iktisadi ve sosyal gelişimine tanıklık eden öğrenciler, salonlardaki afiş örneklerinden hareketle 35*50 cm boyuttaki kağıtlara kendi afişini tasarlayarak atölyeden ayrılır.
Kontenjan: 48
DETAYLAR
- 2024 - 2025 Eğitim-Öğretim Yılı Boyunca
- Hobyar Mh. Bankacılar Sk. No: 2 34112 Eminönü/İstanbul