Skip to content Skip to footer

Ziyaretinizi Planlayın

Ücretler ve Ziyaret Saatleri

Saatler

Salı - Cuma

Cumartesi, Pazar

10.00 - 19.00

12.00 - 19.00

Ücretler

Yetişkin Ziyaretçiler

Öğrenci ve 65 Yaş Üstü

Uluslararası Yetişkin Ziyaretçiler

Uluslararası Öğrenci ve 65 Yaş Üstü

50 TL

20 TL

100 TL

40 TL

RHM Dükkan Saatler

Pazartesi - Cuma

Cumartesi - Pazar

10.00 - 19.00

12.00 - 19.00

RHM Cafe Saatler

Her Gün

09.30 - 21.00

Ulaşım

Müze, İstiklal Caddesi üzerinde, Şişhane Metro İstasyonu’na ve Tünel’e yürüme mesafesinde, Odakule Tramvay Durağı’nın ise yanındadır. Müzemize toplu taşıma ile gelinmesi önerilir.

İletişim

Gezinme görünümleri

Etkinlik görünümlerde gezinme

Bugün

Etkinlikler

Gezinme görünümleri

Etkinlik görünümlerde gezinme

Bugün

Koleksiyon

Ülkemizin en geniş kapsamlı ve en zengin özel koleksiyonlarından biri olan Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’nun ilk nüvesi 1940 yılına tarihleniyor. Koleksiyon’a dahil edilen ilk üç eser; Hikmet Onat’ın Peyzaj Ortaköy, Şevket Dağ’ın Rüstem Paşa Cami İçi ve Hasan Vecih Bereketoğlu’nun Kayık ve Evler tabloları 1939 yılında açılan ilk Devlet Resim ve Heykel Sergisi’nden alınmış. Türk Resim Sanatı’nın üç usta sanatçısının imzasını taşıyan bu resimler, koleksiyon yapma bilincine atılan ilk adımların seçiciliğini de belirliyor.

Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu, nitelik ve niceliği ile ayrıcalıklı bir yapıya sahip. Koleksiyon’da 900’ün üzerinde sanatçının 2.700’ü aşkın yapıtı bulunuyor. Nicelikten daha önemlisi, bu birikimin Türk Resim Sanatı’nın gelişim çizgisini sunacak niteliğe sahip olması.

Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu, Türk Resim Sanatı’nın başlangıç yıllarından itibaren üretilmiş yapıtlar ile günümüze uzanan gelişim sürecini işaret eden sanat yapıtlarını bünyesinde topluyor. Bu özelliğiyle de klasik resim sanatımızın tarihini yansıtan bir koleksiyon olma ayrıcalığına sahip.

Koleksiyon; Tanzimat Öncesi Ressamlar, Sanâyi-i Nefise’nin İlk Mezunları, Asker Ressamlar Kuşağı, Çallı Kuşağı, İlk Ressam Kadınlar, Müstakil Ressamlar ve Heykeltıraşlar Birliği Üyeleri, d Grubu, Yeniler Grubu, Onlar Grubu ve Modern Dönem’den günümüze çağdaş sanatçıların eserlerinden bir seçki sunuyor.

Kalıcı Sergi

Türkiye İş Bankası tarafından yıllar içerisinde biriktirilmiş ve özenle korunmuş bu seçkin Koleksiyon, Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin oluşumunun da temel dayanağıdır. 

Cumhuriyetimizin 100. Yılı’na armağan olarak 29 Ekim 2023 tarihinde ziyarete açılan Müze’nin kalıcı sergi seçkisi, Türk Resim ve Heykel sanatının gelişimine ışık tutmak amacıyla Prof. Dr. Gül İrepoğlu küratörlüğünde; kronolojik, tematik ve kavramsal olarak hazırlandı. “Türk Resmini İzlemek” başlıklı kalıcı sergi, Müze’nin beşinci ve dördüncü katında konumlanıyor. 

Sergi rotasının da başlangıcı olan beşinci katta; 19. yüzyılın sonu-20. yüzyılın başı Türk resim sanatının öncüleri, 1914 Kuşağı ressamları ve Cumhuriyet’in ilk dönem sanatçılarının eserleri yer alıyor. Deniz Coşkusu, Anadolu Esinlenmeleri, Kadın Portreleri gibi tematik sergilemeye izin veren özel başlıklar da bu sanat yolculuğuna canlılık katıyor. Bu katta Osman Hamdi Bey, Süleyman Seyyid Bey, Şeker Ahmed Paşa, Hoca Ali Rıza, Mihri Hanım’ın da aralarında olduğu Türk Resim Sanatı’nın öncü isimlerinin eserleri görülebilir. 

Kalıcı sergi dördüncü katta devam ederken 20. yüzyılın ortalarından günümüze uzanan bir seçkiyi izleyiciye sunuyor. Sergilemede ziyaretçi, d Grubu sanatçılarının renkli ve yenilikçi eserleriyle buluşuyor, Eyüboğlu dünyasına tanıklık ediyor, çağdaş bireyselliğin yansımalarını, Özdemir Altan, Bedri Baykam, Burhan Doğançay, Devrim Erbil, Nazlı Ecevit, Neş’e Erdok gibi sanatçıların yapıtlarını izleyebiliyor. Bu kattaki sergi yolculuğuna eşlik eden tematik özel başlıklar ise Yaşantının Getirdikleri, Hayvanlar Âleminden, Apartman Salonunda Sanat. 

Süreli Sergi

Cumhuriyetimizin 100. yıldönümü olan 29 Ekim 2023 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açan Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nde, müzenin ikinci süreli sergisi açıldı. “Tat ve Sanat: Lezzetli Resimler” başlığını taşıyan sergide natürmortlar başta olmak üzere yeme içme temasının işlendiği resim ve heykeller izleyiciyle buluşuyor.

Serginin küratörlüğünü, Müzenin kurucu küratörü Prof. Dr. Gül İrepoğlu üstlenirken, tasarımı ise PATTU Mimarlık’a ait. İrepoğlu, aynı zamanda sergiyle aynı adı taşıyan bir de kitabın hazırlığını üstlendi.

Sergide, 150’den fazla Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’na ait eserin yanı sıra, çok sayıda saygın koleksiyoner ve kurumdan ödünç alınan 50’ye yakın eserle birlikte 90 sanatçıya ait 200’ü aşkın sanat eseri görülebilir.

Yeme içme temasını merceğine alan sergide, “Cömert Doğa” temasıyla başlayıp, natürmortlar, ürünlerin sunulduğu pazar yeri, manav, fırın, dükkan ve sokak satıcıları, balıklar ve balıkçılar, su, yiyecek hazırlıkları, sofralar, lokantalar ve kahvehaneler gibi bölümler işleniyor. Temalara dağılmış sergi odalarında sanat eserlerine, İstanbul’un Resmi sergisinden de alışageldiğimiz üzere şiirler de eşlik ediyor.

AYIN-MISAFIRI-900X700-V1B

Müzeleri İnsanlar ziyaret eder de eserler etmez mi hiç?

Koleksiyonumuzdan çeşitli sanatçılara ait bir eser “Ayın Misafiri” olarak Müzemizin farklı kat ve odalarında ziyaretçiler ile buluşuyor. Her ayın birinci günü Müzemize misafir olan eserimiz, ay boyunca sergileniyor. “Ayın Misafiri” konsepti, Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu’nun zenginliğini gözler önüne seriyor.

Müze Binası

1900’lerin başından bu yana İstiklal Caddesi’nin benzersiz tarihine tanıklık etmiş, 1953-2016 yılları arasında Türkiye İş Bankası Beyoğlu Şubesi olarak hizmet vermiş, tarihi Baudouy (Bodvi) Apartmanı, Cumhuriyetimizin 100. Yılı’nda Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi (RHM) olarak yeni yolculuğuna başladı.

İstiklal Caddesi’nin en görkemli binalarından Baudouy (Bodvi) Apartmanı’nın dış cepheleri, geçmişte apartman sakinlerine hizmet vermesi amacıyla inşa edilen tarihi asansör ve asansörü çevreleyen tarihi merdiven kovası aslına sadık kalınarak restore edildi. Restorasyon sürecinde tarihi asansör ve merdiven kovası havada asılı tutularak gelişmiş mimari ve mühendislik teknikleri ile inşa edilen çekirdek yapıyla dış cephe sağlamlaştırıldı.

Binanın giriş katında yer alan RHM Dükkân ve RHM Cafe ziyaretçileri hemen içeriye davet ediyor. Farklı kitlelere hitap eden etkinlikler için kullanılan çok amaçlı bir salon –BlackBox da yine giriş katında konumlanıyor.

Sergi kurgusu yukarıdan aşağıya planlanan Müze’de, beşinci ve dördüncü katlar Müze’nin kalıcı sergisine, üçüncü ve ikinci katlar ise süreli sergilere ev sahipliği yapıyor. İş Sanat’ın Genel Müdürlük ofislerinin de yer aldığı binanın teras katında ise önümüzdeki dönemlerde bir restoran açılması planlanıyor.

Blackbox

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’nin etkinlik salonu BlackBox, yeni sezonuyla sizlerle. BlackBox biletlerine Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi danışma bölümünden veya Biletix’ten ulaşabilirsiniz.  

ISSA-123_blackbox_arka_kapak_900x700

Rhm Dükkan

Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi’ndeki ziyaret deneyiminizi RHM Dükkân ürünleri ile evinize, ofisinize taşımanız mümkün! Müze’de bulunan eserlerden ilhamla üretilen defter, kalem, kartpostal, bez çanta, cam obje ve kolonya gibi ürünler RHM Dükkân’da satışta.

İş Bankası bireysel kart sahipleri alışverişlerinde %25 indirimden yararlanabiliyor.

  • 31 Aralık’a kadar RHM Logolu ürünlerde bir alana ikincisi %50 indirimli!
  • İş Bankası bireysel kart sahipleri alışverişlerinde %25 indirimden faydalanabilir.

Geçmiş Sergiler