Birikimin 100 Yıllık Tarihi: Emek, Kıymet ve Özveri
1995 yılının haziran ayı. Üstümde mavi ilkokul önlüğüm, annemin kolaladığı “A, B, C” harfleri işli beyaz yakamla babamın elini tutmuş…
Pastoral, büyülü bir kavuşma
Yeni bir yolculuğa nasıl hazırlanıyorsam öyle geldim İş Sanat’ın 22. sezonunun açılış konserine. Yeni bir mevsimin rüzgârı arkamda, tüm algılarım açık…
Bir Bulutsuzluk Özlemi Rüyası
Bazı gruplar vardır, öyle uzun zamandır “oradadırlar” ki, müzikal üretimleriyle bize yaşam yolculuğumuz boyunca eşlik eder, önümüze farklı dönemlerde…
Yıl Bitti Şarkısı İçimizde
Koca bir yılın son günleri, belki de en güzel zamanı geldiğinde, geçen yılı şöyle bir önümüze koyar, yaşadıklarımızın özetini çıkarmaya çalışırız…
Cazın Harikalar Diyarında Yıldızlı Bir Gece
Fatih Erkoç’u hafızama ilk kaydedişim, Kuşadası 1. Altın Güvercin Yarışması’nda sözü, müziği, düzenlemesi kendisine ait olan “Yol Verin A Dostlar”ı seslendirerek birincilik…
Yaratıcı Düşlerin Arka Bahçesinde
Cazın gelmiş geçmiş en önemli isimlerinden Miles Davis’in her biri aforizma tadında, hafızamızda yerini almış birçok sözü var…
Gidenlerin ve Kalanların Hikayeleri
Her yolculuğun kendine has bir hüznü vardır. Her yolcu bir şeyleri, birilerini geride bırakır, yaşamın yeni duraklarına doğru, karşısına neler çıkacağını bilmeden yol alır…
Kalpleri Geliştiren Müzik
İyi müzik sadece iyi müziktir; ancak kimi zaman da dinleyicisinden icracısına, dokunduğu yaşamları değiştirir, geliştirir. İş Sanat sahnesi 6-7-8 Nisan 2022’de…
Müziğin Büyüsü Yeniden
O en sevdiğimiz an yeniden geldi çattı, İş Sanat’ın kapıları bir kez daha müziğin büyülü dünyasına açıldı. Sezonun ilk sesleri, notaları, alkışları, İş Kuleleri Konser…
Bir Nünü Ziyafeti
İş Sanat’ın 23. sezonunun programını öğrendiğim gece beni meraklandıran başlıklardan biriydi Nünü Caz Söylüyor. Acaba Nükhet Duru klasiklerinin caz yorumlarını…
Zamansız bir ikonla randevu: – Simply Sinatra
Kimilerine göre 20. yüzyılın en iyi yorumcusu, kimilerine göre tüm zamanların en ikonik figürlerinden biri. En az bir şarkısını ezbere bildiğimiz…
Notalar ve Yolculuk
7 Aralık akşamı İş Kuleleri’ne girmeden, her konser öncesi olduğu gibi sularının rahatlatıcı sesi ve başında nöbete durmuş en az bir kediyle “hoş geldin” diyerek beni
Polkalar, Valsler ve Pastoral Düşler
Dünya güneşin etrafındaki turunu tamamlarken bizler de bir kez daha 365 günlük serüvenimizi ve müzikal yılımızı başlatmak üzere batonlarımızı havaya kaldırdık…
Kuzeyden gelen kozmik düşler kolektifi – Jaga Jazzist
25 Ocak 2023 akşamı İş Sanat sahnesinin konuğu olan Jaga Jazzist, benzersiz sesleri, renkleri ve titreşimleriyle 23. sezon yolculuğunu kuzey ışıklarına boyadı…
Şimdi Hep Birlikte: Pat Pat Patara
Pat Pat Patara İş Kuleler Salonu’nda gizemli, Antik ve çok neşeli bir dünyanın kapılarını aralıyor. Yekta Kopan’ın kaleme aldığı Pat Pat Patara’yı Lerzan Pamir yönetiyor.
Arvo Pärt’in Renklerinde Kaybolmak
Sadece 15 ölçüden oluşan, iki dakikalık bir piyano parçası zamanı durdurabilir mi? Bir konser ruhunuzu, müziği renklerine ayıran bir prizmaya dönüştürebilir mi?
Yıldızları Yeryüzüne İndiren Bir Gece
Adını MS. 2. yüzyılda yaşamış astronom Batlamyus’un gök cisimlerine dair eseri ‘Almagest’ten alan, caz sahnemizin usta isimlerini bir araya getiren Almagest Beşlisi…
Adamo ve Çeviride Kaybolmayan Duygular
12 Nisan Çarşamba akşamı İş Kuleleri sahnesinde anıların tazelendiği ve hafızalara yeni anıların eklendiği özel bir buluşma gerçekleşti…
Sezona veda, yeni yüzyıla görkemli bir merhaba
İş Sanat’ın 24. sezonu, hafızalardan çıkmayacak görkemde bir müzik gecesiyle noktalandı. “Gala Konseri” başlıklı konserde,
Kelimelerin Kentine Yolculuk
Biz binlerce yıl öncesine bakmaya niyet etmedikçe göremeyeceğimiz kentler vardır. Limanları, tiyatroları, caddeleri, heykelleri ile oradadırlar…
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, Tolga Atalan Ün ve Murat Karahan
İş Sanat sahnesi Cumhuriyetimizin 100. yaşına girdiği haftanın coşkusuna yakışan bir gecede, perdesini 24. sezon için araladı…
Caz vokal evreninin penceresinde ender rastlanan bir kuş
Sınırları aşan sesi, yeteneği, hikâye anlatma gücü, kalıpların dışına çıkan repertuar seçimleriyle caz vokal evreninin penceresine konan…
Luz Casal – Şarkı Söyleyen Büyülü Işık Hüzmesi
İspanya’nın yetiştirdiği en özel isimlerden, dünyaca ünlü şarkıcı Luz Casal hüzün ve tutku yüklü sesiyle 30 Kasım akşamı İş Sanat sahnesindeydi…
Berna Türemen’in Çizimlerle Dolu Hatıra Defteri
Sanatçı atölyelerini mesken edinenler kediler midir yoksa sanatçılar üretebilmek için bir kedinin varlığına mı ihtiyaç duyarlar bilinmez ama sanatçı Berna Türemen’in kedileri
İş Sanat Sahnesinden Dünyanın Sesleri Geçti
28 Aralık 2023 akşamı Karsu, yılın son konseri için tüm enerjisiyle İş Sanat sahnesindeydi. Farklı sesler, diller, ritimler, duygularla dolu bir gecede,,,
100 yılın sonsuz melodileri
31 Ocak akşamı İş Kuleleri Salonu’nda gerçekleşen “100. Yılda Türk Tangosu” konseri, Cumhuriyet’in çiçeği burnunda yıllarının tüm zarafetini bugüne taşıdı.
Barok müziğin yıldızlarıyla randevu
Barok müziğin önde gelen topluluklarından Grammy ödüllü Concerto Köln ve bir başka Grammy ödüllü isim, keman virtüözü Giuliano Carmignola,
Dostluğun Dili Kelimeler Değil Şarkılardır
İş Sanat’ta 24. sezonun üçüncü buluşması, dostluğun müzikle anlam bulduğu bir geceye sahne oldu..
Dahi çocuğun müziğini en iyilerden dinlemek
İş Sanat’ta 7 Şubat akşamı klasik müziğin dahi çocuğu Mozart’ın ölümsüz eserlerini günümüzün “mucize” kemancılarından Timothy Chooi ve Viyana…
Ege’ye Adanmış Bir Gece
7 Aralık Perşembe akşamı İş Sanat sahnesi, çalgılarıyla, ezgileriyle, nesilden nesile aktarılan türküleriyle özel bir Ege buluşmasına tanık oldu.
Tabiatın Soyut Kapıları ve Daima Tam Yol İleriye
Hamit Görele İş Sanat Kibele Sanat Galerisi içinde, Tonya Görele’nin koleksiyonunda yer alan eserleri ile 1 Nisan’a dek sanatseverlerle buluşacak.
Müzikle güçlenen bağlar
5 Mart akşamı İş Sanat sahnesi, şef Rengim Gökmen yönetimindeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile gecenin solisti, ünlü piyanist Rüya Taner’i ağırladı.
Unutulmamaya yemin etmiş şarkılar
İş Sanat’ta 24. sezonun en “İstanbul Kadar Güzel” gecesi, Kayahan’ın ölümsüz şarkılarını Emre Altuğ’un sesiyle bir araya getirerek ardında unutulmayacak anlar bıraktı.
Müziğin sonsuz ufkunda 50 yıl
16 Ocak Salı gecesi İş Kuleleri Salonu, tekrarı olmayacak bir geceye sahne oldu. Kronos Quartet’in müzikal yolculuğunun 50. yılını kutlamak…
‘Barabar’ ve Solo Türküler
İş Sanat’ta 24. sezonun hep birlikte eğlendiğimiz, duygulandığımız ve yer yer de şaşırdığımız konseri Hep Barabar, hem kulaklarımızın pasını sildi hem de sahnenin tozunu dumana kattı.
Dostluğu Müziğin Ruhuyla Kutlamak
İş Sanat, 17 Nisan Çarşamba akşamı Türk-Macar Dostluk Anlaşması’nın 100. yıl dönümü vesilesiyle Anima Musicæ Chamber Orchestra ve Gwendolyn Masin’i sahnesinde ağırladı.
Bugün, Yarın ve “Tango, Sonsuza Dek”
İş Sanat sahnesinde, 23 Mayıs akşamı, sezonun kendi evindeki son etkinliği gerçekleşti. Dünyanın hayranlıkla izlediği Forever Tango’yu İş Sanat dinleyicisiyle…
Sezon bitse de, müzik hep hayatın içinde.
İş Sanat sahnesi Cumhuriyetimizin 100. yaşına girdiği haftanın coşkusuna yakışan bir gecede, perdesini 24. sezon için araladı…
ŞARKILARIN CUMHURİYETİ
Sadece 15 ölçüden oluşan, iki dakikalık bir piyano parçası zamanı durdurabilir mi? Bir konser ruhunuzu, müziği renklerine ayıran bir prizmaya dönüştürebilir mi?
Osman Hamdi Bey
Tanzimat Dönemi Aydını: Osman Hamdi Bey, Hayatı ve Eserleri
1842-1910 dönemleri arasında yaşamış olan sanatçı, ressamlığının yanı sıra bir arkeolog, eğitimci ve müzecidir. Hukuk eğitimi almak için Paris’e gitmiş ama bu eğitimi yarıda bırakarak Paris Güzel Sanatlar Okulu’nda (Ecole des Beaux-Arts) ressamlık eğitimi almaya başlamıştır.…
Hikmet Onat
Hikmet Onat, Hayatı ve Eserleri
Türk Empresyonist (İzlenimci) ressamlardan biri olan Hikmet Onat, 1882 yılında İstanbul’da doğdu. Türk resim sanatının büyük ustalarından biri olarak kabul edilen Hikmet Onat, sanat hayatı boyunca yalnızca bir kere sergi açtı. Eserlerine natüralist bir üslup hâkimdir. Boğaziçi’ni, Haliç’i, İstanbul’un…
Burhan Doğançay
Burhan Doğançay
Burhan Doğançay, Hayatı ve Eserleri 1929 yılında İstanbul’da doğan sanatçı, hukuk eğitimi almasına rağmen resim sanatına yöneldi, Fransa’da ekonomi okurken, eş zamanlı olarak sanat eğitimi de almaya başladı. Türk ressam ve fotoğrafçı Burhan Doğançay, ilk resim eğitimini babası ressam Adil Doğançay’dan aldı. Daha…
Devrim Erbil
Devrim Erbil
Devrim Erbil, Hayatı ve Eserleri 1937 yılında Uşak’ta doğan sanatçı, ressamlığının yanı sıra devlet sanatçısı ve akademisyen kimlikleri ile de bilinir. Soyut sanatın önde gelen isimlerinden biridir. Şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Devlet Güzel Sanatlar Akademisinde resim eğitimi aldı ve…
İbrahim Çallı
İbrahim Çallı, Hayatı ve Eserleri Türk Resim Sanatı Tarihinde 1914 Kuşağı Türk sanat tarihinde önemli bir yere sahip olan İbrahim Çallı, 1882 yılında Denizli’nin Çal ilçesinde dünyaya geldi. İbrahim Çallı, askeri okula gitmesi için ailesi tarafından İstanbul’a gönderildi ancak Çallı, resim çalışmalarına devam etmek istedi.…
Nurullah Berk
Nurullah Berk, Hayatı ve Eserleri Nurullah Berk, 1906 -1982 tarihleri arasında yaşamış Türk ressam ve sanat yazarıdır. Kübizm ve Konstrüktivizm akımlarının Türkiye’deki önemli temsilcilerinden biri olarak görülen Nurullah Berk, Nişantaşı ve Galatasaray Liselerinde eğitim aldıktan sonra şimdiki adıyla Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Sanayi-i…
Abidin Dino
Abidin Dino, Hayatı ve Eserleri Çağdaş Türk sanatının öncülerinden biri olarak kabul edilen Abidin Dino, 23 Mart 1913 tarihinde İstanbul’da dünyaya geldi. Abidin Dino, ressam, karikatürist, yazar, film yönetmeni, editör gibi kimlikleriyle hayatı boyunca farklı işler üretti. Küçük yaştayken ailesi, İsviçre’nin Cenevre kentine yerleşti, I.…
Bedri Rahmi Eyüboğlu
Bedri Rahmi Eyüboğlu, Hayatı ve Eserleri 1911 yılında Trabzon’da doğan Bedri Rahmi Eyüboğlu; Türk ressam, şair ve yazar olarak tanındı. Şimdiki adı Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi olan Sanayi-i Nefise Mektebinde eğitim gördü. Daha sonra eğitim hayatına devam etmek için Paris’e gitti. Paris’te aldığı eğitim…
Eren Eyüboğlu
Eren Eyüboğlu, Hayatı ve Eserleri Romanya’nın Yaş kentinde dünyaya gelen sanatçı, eski ismiyle Ernestine Leibovici özel derslerle başladığı resim eğitimini Yaş Güzel Sanatlar Akademisi’nde tamamladı. 1929 yılında Paris’e gitti ve burada 4 sene boyunca André Lhote’un atölyesinde çalıştı. 1931 yılında Bedri Rahmi Eyüboğlu ile Lhote…